ایران
کشوری 4 فصل است و موقیت جغرافیایی و رشته کوه های آن باعث شده تا تمامی
مناظر طبیعی در آن دیده شود. در دل کوه های البرز و زاگرس رازهایی نهفته
است که برای کشف کردن آن ها باید وارد غارهای شگفت انگیز آن شد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
غارهای طبیعی و زیبا در کشورمان کم نیستند و البته در میان این همه غار
شاید اکثر ایرانیان تنها غار علیصدر در همدان را بشناسند. در میان غارهای
ایرانی برخی حتی به عنوان شگفتی های جهانی نیز شناخته می شوند اما در داخل
کشور خیلی نامی از آن ها برده نمی شود.غار کرفتو:
غار چال نخجیر
به ادامـــــه مطلـــب بــرویـــد
غار چال نخجیر با قدمت 70 میلیون ساله در جاده دلیجان به نراق، در حدود هفت کیلومتری شهر نراق قرار دارد. مسیر پرپیچ و خم، کریستالها و اسفنجهای بلورین کلسیت، زیباییهای سقف و دیوارهای غار و ارتفاع و شکافهای آن، باغهای مرجانی، دالانها، دهلیزها، حوضچههای متعدد، قندیلهای مخروطی، بلورهای شیشهای، تودههای به شکل گلکلمی، سوزنی، شاخ نباتی، پردهای، جرقهای، فندقی، اسفنجی، نقل بادامی از جمله مهمترین ویژگی های این غار بی نظیر است که به شما پیشنهاد می کنیم در ایام تعطیلات بازدید از آن را از دست ندهید.
غار بی شاپور:
غار رود افشان
غار رودافشان در استان تهران، به فاصله 103 کیلومتری شهر تهران است و برای دسترسی به این غار بهترین راه گذشتن از جاده فیروزکوه است که بعد از گذر از دو راهی دماوند در محلی بنام سیدآباد به جاده فرعی آسفالتهای برخواهید خورد که پس از طی حدود نیم ساعت رانندگی یا دو ساعت پیاده روی، به روستای رودافشان میرسید. از این روستا پس از حدود 15 تا 20 دقیقه کوهپیمایی ساده در طول مسیر غار که البته دارای شیب زیادی هم هست، به دهانه غار خواهید رسید که درون قیف بزرگی به قطر 100 متر جا خوش کرده و تنها از لبه همین قیف دهانه غار دیده خواهد شد.
غار قوری قلعه:
قوری قلعه، یکی از زیباترین و با ارزش ترین غارهای آبی جهان با ۶۵ میلیون سال قدمت در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۶ گروهی از غارشناسان و جانورشناسان انگلیسی و فرانسوی در حالی که برای یافتن پستانداران از جمله خفاش در ۸۰ کیلومتری کرمانشاه و در کوهستان های پوشیده از جنگل پاوه و اورامانات تلاش می کردند، این غار را کشف کردند.
آنها ۶۲۰ متر از عمق غار را طی کردند و به نقطه ای که آب هم سطح سقف غار بود رسیدند و با تصور اینکه این نقطه انتهای غار است، بازگشتند، البته بنا به اظهار برخی از مسئولان محلی، روستاییان این غار را در سالیان پیش از این شناسایی کرده بودند.
غار خون فوشه
این غار در ارتفاع 930 متری رشته کوه تالش در جنوب غربی روستای فوشه قلعه رودخان قرار گرفته است و از طرف جنوب به ارتفاعات برنا و لاسه پشت و تیکاو و از طرف شرق به ارتفاعات مته خوانی و از غرب به ارتفاعات دزدبن منتهی می شود. این غار به دلیل اینکه در منطقه جنگلی به نام خون (محل جاری شدن چشمه به زبان تالشی) قرار گرفته غار خون توسط نگارنده در سال 1372 پس از کشف نامگذاری شده است.